Uncategorized
Helsingin laituri

Helsingin laituri

Helsingissä sijaitseva laituri on vuonna 1892 valmistuneen Hailuoto-tien 816 päätepiste.

Helsingin laituri Huiku-lauttalaiturilla on erittäin suosittu paikka niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa. Se on ollut kulttuurinen maamerkki siitä lähtien, kun se rakennettiin vuonna 1895, ja sitä käytettiin poistumiseen laivoista, jotka toivat ihmisiä Venäjältä Suomeen.

Helsingin laituri on julkinen laituri, joka sijaitsee Helsingin kaupungissa.

Helsingin laiturit sijaitsevat Suomenlahden varrella Vironniemen saaren päässä. Laitureita on yhteensä kaksi, yksi molemmilla puolilla: Etelälaituri tunnetaan nimellä Suomenlinna ja pohjoinen Huiku. Huiku-laituri rakennettiin vuonna 1894 ja se toimi lauttaterminaalina vuoteen 1973 saakka, jolloin se korvattiin mereen ulottuvalla keinobetonilaiturilla.

Helsingin laituri on yksi Suomen suosituimmista turistikohteista. Yli miljoona ihmistä vierailee siellä vuosittain. Kesäisin he kävelevät laiturilla, ostavat matkamuistoja ja nauttivat merelläoloajastaan.

Vuonna 2003 rakennettiin uusi lauttaterminaali, joka mahdollistaa matkustajien kuljettamisen Huikusta Helsinkiin vaivattomasti ja pidemmillä aukioloajoilla. Tämän muutoksen myötä useammat kävijät voivat nauttia kävelystä laiturilla iltaisin.

Uusi laituri houkuttelee matkustajia paitsi Huikusta myös Ruotsista ja Virosta, joilla on lyhyempiä matkoja maalla. Aukioloajat antavat mahdollisuuden tehdä ostoksia iltaisin, kun heillä on siihen aikaa, sen sijaan, että kiirehtisi kotiin ennen pimeän tuloa.

Helsingin satama

Helsingin satama on Länsi-Suomen suurin satama. Sillä on erittäin suuri satama, joka ulottuu Suomenlahteen asti. Satama hoitaa pääasiassa rahti- ja matkustajaliikennettä paikallisiin, kansallisiin ja kansainvälisiin kohteisiin.

Helsingin satama on tärkeä rahtiliikenteen solmukohta Euroopassa. Sen lisäksi, että satama on keskeinen sijainti Euroopassa, se toimii tärkeänä saapumispaikkana Venäjän ja Aasian väliselle kaupalle sekä Suomeen että Eurooppaan. Vuonna 2017 se käsitteli yli 3 miljoonaa tonnia tavaraa satamiensa kautta.

Tie 816 Hailuoto on pitkä rantatie, joka johtaa Huiku-lauttalaiturilta matkalla Suomenlahdelle Tuusulanjärven kärjen läheltä Helsingin keskustassa. Tie vie kohti Tuusulajärveä Pesolan risteykseen, josta se kääntyy kohti

Helsingin satama on Suomen pääsatama. Se sijaitsee Helsingissä, lähellä kaupungin keskustaa. Tässä konttiterminaalissa on kaksi käsittelynosturia, neljä konttiterminaalia, joissa on yhteensä 1025 metriä laituria ja kokonaisrahtikapasiteetti yli 14 miljoonaa tonnia vuodessa.

Tie 816 yhdistää lentokentän reitin 8 lentoasemareitille 9. Sen kokonaispituus on 17 kilometriä ja 17 kilometriä pitkällä osuudella on 16 siltaa. Tie yhdistää myös Huiku-lauttalaiturin lentoasemalinjoihin 8 ja 9.

Helsingin satama sijaitsee tiellä 816 Hailuodo, joka yhdistää lentoaseman 8:n lentoasemalinjaan 9.

Helsinki on Suomen pääkaupunki ja neljän päivän matkan päässä tästä viehättävästä kaupungista on Helsingin satama, joka sijaitsee Portniemessä, pienessä lahdessa kaupungin lounaisosassa.

Portniemen satamassa on erilaisia rahtia ja matkustajia kuljettavia aluksia. Lisäksi Helsingistä Hailuodon Huikulle kulkee päivittäin lauttoja. Lauttalaituri avautuu tielle 816, joka vie mäntymetsän läpi Huikukylään.

Satama on ollut yksi Suomen tärkeimmistä satamista vuosisatojen ajan. Vuonna 1848 se siirrettiin Länsikaupungin paikalta nykyiselle paikalleen Portniemenlahteen, koska monet kauppalaivat alkoivat liikennöidä sieltä paremman luonnon lastausolosuhteiden vuoksi.